Chapter two
Door: bas
Blijf op de hoogte en volg Bas
16 September 2008 | Verenigde Arabische Emiraten, Dubai
Op het werk gaat het prima, ik moet even ingewerkt worden en dat kost wat tijd, maar ik denk wel dat ik het leuk ga vinden. Alleen toen ik me voor moest stellen aan mn nieuwe collega's…; “Hello, let me introduce myself, my name is Bas…” na deze zin moet ik steeds uitleggen dat ik niet the “BOSS” ben. Ik ben natuurlijk wel een baas, maar het is wat vroeg om dat al aan mn collega’s duidelijk te maken… they’ll find out!
Alles is over de top in Dubai, Zo ook enkele gigantische super supermarkten (hier mis ik wel de goeie Appie Heijn kopjes koffie), waar je een plattegrond goed kunt gebruiken. Het is net als de wall-mart. Een wandeling door de winkel bracht me langs een schap waar ik rijen Bavaria blikjes zag staan. Ik maakte ter plekke een vreugdedans voor dit godsgeschenk, want ik had weinig alcohol verwacht in deze islamitische nederzetting. Helaasss, te vroeg gejuicht, allah stak en stokje voor mijn euforie… alles was malt. Weliswaar in de smaken appel, perzik en citroen, maar de regular blikjes uit lieshout kennen ze hier niet. Verderop bij de tijdschriften weer zoiets… een playboy verwachtte ik niet, maar de FHM stond er wel…. verrassend! Dus ik las even een pause in om door dat boekje te bladeren en ja hoor… een pikante fotoreportage. Moest toen wel lachen want bij de dames was met viltstift een forse streep over de billen e.d. gezet. Haha, er is dus iemand die al die boekjes doorbladert om billen door te strepen… doodzonde.
Maar zo hebben ze hier overal wel mensen voor… die kosten ook niets. Zoals we in Nederland veel Polen op bezoek hebben, is de economie hier gebouwd op pakistanen en filipini. Echter, het percentage gastarbeiders hier is wel iets hoger en werkt iets meer (12uur x 7dagen zonder vakantie is niets bijzonders, dat zijn nog eens arbeidsvoorwaarde). Bij een bushokje zaten 3 van die Pakistani people terwijl ik keek welke bus ik moest hebben (das best raar eigenlijk, ik was steeds de enige whiteboy in de bus) toen bleek dat hun ook naar Al Satwa (mijn wijk) moesten en me vroegen of ik mee wilde rijden. Dat is helemaal raar, hun worden allemaal getransporteerd in kleine Toyota busjes waar er 10 in kunnen, niet iets waar westerlingen in vervoerd worden. Gelukkig mocht ik bij het raam, anders was het niet uit te houden met die verschrikkelijke zweetlucht. Werd door menig ander weggebruiker aangestaard, maar juist omdat het zo ongebruikelijk is vond ik het wel leuk.
Het is overigens Ramadan nu, beetje jammer want er is dan geen kont te beleven. Zo mag je overdag in het openbaar niet eten en drinken of naar muziek luisteren. De meeste restaurants zijn overdag ook gesloten en das best lasting. Ook de dikste clubs zijn gesloten deze maand. Gelukkig heb ik al wat biertjes kunnen scoren deze week met andere NHTV studenten. Er zijn 6 hotel-stagiaires die hier al 4 maanden zitten en de weg dus een beetje weten. Afgelopen week ben ik ook al wezen skien met marc (een van die hotelstudenten) in de grootste indoor skibaan ter wereld. Was best leuk maar zo’n baan valt altijd tegen als je lange pistes gewend bent tijdens de wintersport. Daarnaast was het -3graden en hadden we geen handschoenen dus hadden we het wel gezien na anderhalf uur. Toen hebben we nog een drankje gedaan onder warmte-lampen in die hal…(gekke arabieren)
Eindelijk heb ik m’n auto, een Mitsubishi Lancer automaat :). Prima ding, maar dan het verkeer hier… iedereen kent wel dat jaarlijkse festival in spanje waar dronken mensen voor bloeddorstige stieren uit rennen… nou… het verkeer hier is ook zoiets maar dan voor gevorderden. Ze rijden als gekken, rechts inhalen is bijvoorbeeld heel normaal… maar gelukkig kan ik dat ook haha!! En omdat het Ramadan is, is het relatief rustig op de weg, dus het zal straks nog erger zijn. De weg vinden is ook niet echt makkelijk, ik vind het allemaal maar slecht aangegeven, maar hopelijk wend dat ook.
Ik hoor trouwens dat Paco naar Mexico gaat in November… hahaha richting zn roots!!! Mooi mooi hou me op de hoogte van spectaculaire verhalen!!
Mn Dubai # is 00971 50911 6934, dus als iemand in de buurt is, give me a call!!
Salam Alaykum!
16 September 2008 - 05:35
Ad De Ponti:
Hoi. Leuk weer wat van je te vernemen... Ben blij dat het allemaal wel OK is en at je niet helemaal alleen bent daarginds en zelfs wat Nederlandse kameraden hebt gevonden. En je hebt gelijk: 't Is wel een beetje dubbel: snikheet, indoor ski baan en dan weer warmtelampen. Kunnen ze niet gewoon het dak openzetten? Enfin: het is nu ochtend (07.15 uur) en de dagelijkse plicht roept. Het ga je goed! -
16 September 2008 - 06:47
Glenn:
Wouzerss klinkt weer vet! Vindt het al jammer dat ik er niet bij ben man pfff...
U Chief have fun :) -
16 September 2008 - 08:02
Sandra:
Vette verhalen basje!:)
Leuk leuk leuk amal.. ben wel een beetje jaloers hoor!
Kus -
16 September 2008 - 08:06
Job:
basje
moi verhaaltje weer hoor haha. Als ik toevallig in de buurt ben, bel ik je zeker ;)!!
mooie foto's, kan minus nog wat van leren..
Ben nu al benieuwd naar je volgende verhaaltje!
Good Luck! -
16 September 2008 - 08:15
Stacy:
Basje!
Haha mooie verhalen... fijn dat je het daar naar je zin hebt. Ik moet mijn bezoek aan jou toch wel goed overdenken want het is niet zo goedkoop als gehoopt... :S Werkeloosheid draagt daar weinig aan bij. Hihi. Veel plezier nog!
xxx -
16 September 2008 - 11:37
Frenk:
Hey bassie
complimenten voor je schrijverskunsten;) misschien eens een boek publiceren?? succes daar nog in de woestijn! ik kijk uit naar je volgende verhaal!
gr frenk -
16 September 2008 - 13:57
Matthijs:
Klinkt vet man! Zeker ben je een baas gelijk duidelijk maken. Woat Woat -
16 September 2008 - 13:59
Spik:
Bas jij bent idd een collumnist puursang. Wederom een tof verhaal van de boss;)..
Gegroet -
16 September 2008 - 14:50
Jolanda:
Hoi Bas! Klinkt allemaal heel goed ... hoor het graag als je daar een keertje naar de kapper bent geweest .... woeha ! -
16 September 2008 - 15:58
Cris:
zeker weer mooie verhalen! gelukkig vermaak je je een beetje in t heete dubai, hier word t juist weer wat frisser, maar gelukkig heb ik nu 2x zoveel kleren dus kzal niet veel kou lijen.
verder valt t FM me tot nu toe enigzins tegen, HEEL theoretisch maar denk dat dat nog wel zal verandern maar vind t te vroeg nu al conclusies te trekken, zal kijken of ik morgen je foto's kan branden..
spreek je wel weer! -
16 September 2008 - 19:47
Anne-Frans:
He Boss,
Neem op tijd een biertje met die 40 graden!
'ramadan, jammer-dan'
Het ga je goed en ik kijk nu al weer uit naar chapter 3!
Liefs Ann -
17 September 2008 - 00:52
Jens:
Jajajaja klinkt goed. Best interessant om in zon andere cultuur te overleven! Ben benieuwd wat de komende weken je gaan brengen.
Groeten vanuit het iets wat minder zonnige Breda-city,
jens -
17 September 2008 - 08:13
Jai:
Nice read je schrijft lekker. Ben benieuwd of je het rijgedrag overneemt en laat zien wie de baas is in zijn shiny Mitsubitchy hehe -
17 September 2008 - 10:37
Yanaika:
Mister Boss!
Wauw, je kan echt super leuk schrijven!! :D
En zo te lezen bevalt het je allemaal wel.
Succes nog! En drink een biertje voor mij ;) Malt mag ook...hehe -
17 September 2008 - 13:25
Marie-Jan:
Hee Basje,
Wat een verhalen,
Je hebt het al goed naar je zin zo te lezen!
En wat super dat je een eigen auto hebt (had ik ook wel gewild hierzo, haha)
Lieve groetjes uit Amerika -
17 September 2008 - 13:26
Simone:
Nice story Bas!
Gister nog ff wezen stappen in Breda, kwamen we gewoon bijna de hele fm-clan tegen! Nog ff gechillt met hun en was erg gezellig!
Super dat je zoveel indrukken op doet en veel ziet! Moet een hele ervaring zijn. Veel plezier nog en blijf je volgen!
xx -
17 September 2008 - 13:36
Josephine:
He Ba(a)s,
Oh zo grappig je verhalen!!
Mooi appartement heb je! Ruim en netjes. Hoe slaapt je nieuwe bed? Fijn dat je een auto hebt. Wat een luxe.
Laat je adres nog even achter! Dan kunnen we je post versturen!
Veel plezier en pas goed op jezelf! X Josephine -
17 September 2008 - 13:51
Myriam/Frans:
Leuk verslag!!Blij dat t goed gaat.Geef ook eve je adres.Kunne hier hotmail niet aan, dus vandaar kunne we niet reageren.Nu begint het dagje amerika weer, tot spoedig . -
18 September 2008 - 10:01
Guido:
Haha tof! Goed om te lezen man! Zoals Jai al schreef, nice read!
Prachtig! Ik ga weer aant werk, dus hou t kort!
Succes daar man! En voorzichtig daar met die paki's!
Oh ja.. laat je baard staan man! You'll fit perfectly -
20 September 2008 - 02:46
P & M:
Koffer zit weer dicht.We vliegen morgen morgen om 19.30. Laptop gearriveerd? Geniet nog van je vrije dag . -
20 September 2008 - 14:20
Jan En Toos:
Hoi Bas
Wat schrijf je beeldend!!
Leuk om te lezen!!
Nog veel plezier en.... leermomenten, je bent er niet voor niets!!
Wij gaan morgen voor 8 dagen naar Ierland, voor ons ook nieuw, we zijn er nog nooit geweest.
Tot later, groetjes van Jan en Toos X -
21 September 2008 - 14:41
Daan:
Bas,
Geen gelul jij bent de naas dus gelijk uitstralen!
Goed om te lezen dat alles (in de airco) goed met je gaat!
Daan -
24 September 2008 - 11:29
Mia En Jan:
Hoi Bas,
Wat goed om van je te horen, en te lezen dat het goed met je gaat.
Kei gaaf dat je een auto hebt ennu........... jonge mensen leren snel!!!!
(rechts inhalen lukt jou wel)
Wij zijn weer op Nederlandse bodem met Marie-Jan, nu twee dagen thuis is alles weer gewoon.
Wortelstamp met worst eten. Pepernoten in de winkel een beetje vroeg maar wel lekker!!!
tot gauw weer.
30 September 2008 - 13:58
Stefan:
He Hezepoep, ;)
Het word weer eens tijd voor zo een meesterlijk verhaal over Bas in de grote wereld.!
Relaxed deze site, dan kunnen we je hier allemaal volgen! Hier is het inmiddels al echt herfst aan het worden dus niet bepaald 30 graden ofzo.... t regend vandaag al de hele dag. Jij zal het qua weer betreft daar wel beter hebben niet? Enne hoe bevalt je stage? ga je dat uithouden deze 9 maanden? Nou ik wacht vol verwachting op je volgende bericht..... Groeten uit het regenachtige Brabant,
Stefan