3. EID MUBARAK!!
Door: bas
Blijf op de hoogte en volg Bas
12 Oktober 2008 | Verenigde Arabische Emiraten, Dubai
Iets waar ik aan moest wennen is het feit dat mannen verdacht veel aan elkaar zitten hier (niet de originele arabieren, maar de indiërs en pakistanen vooral). Opzich heb ik daar niks mee te schaften dus maakt het me niet uit, vrijheid blijheid. Maar homofilie wordt niet echt gewaardeerd door het moslim volk, om me maar even voorzichtig uit te drukken. Dus toen ik voor het eerst een paar van die gasten hand in hand zag lopen vreesde ik voor hun levens, ik verwachtte ieder moment een legertje arabieren die deze prille mannenliefde ruw zou verstoren. Een razia bleef uit en even later zag ik weer wat van die baklava-boys innig omarmd in een parkje liggen. Ik heb eens navraag gedaan en het schijnt voor die aziaten heel normaal te zijn... als ze met vrienden zijn dan lopen ze gewoon hand in hand (en ze laten mekaar ook niet meer los, als ze bijvoorbeeld dwars door een mensenmassa moeten, houden ze elkaar angstvallig vast)... apart
BASEBALL UPDATE
Of softball update moet ik eigenlijk zeggen, want honkbal spelen ze hier niet. Ik kwam een advertentie tegen van een Dubai softballleague dus ben ik een kijkje gaan nemen op een zaterdag avond en ik kon meteen mijn eerste wedstrijd spelen met een filipijns team. Eigenlijk ben ik van mening dat mannen niet zouden moeten softballen aangezien het een vrouwensport is, maar de versie die hier gespeeld werd – slow pitch – is echt voor zwakzinnigen. Behalve dat een softbal de grootte heeft van een strandbal wordt ie ook zo aangegooid en na een laffe stuit op de thuisplaat wordt ie van de grond gegrabbeld door een derderangs catcher. Ow ja... je begint al met 1 slag en 1 wijd zodat het wat sneller gaat... ik krijg er huilbuien van hahaha. Want je snapt wel dat ondanks mijn kritiek op deze ‘sport’ ik de teller na deze wedstrijd alweer op ‘2x 2slag, uit’ heb staan. Maargoed ik vond het niet zo speciaal, geen leeftijdsgenoten en die filipijnse dudes spreken gezellig filipijns onderling zodat ik er voor jan doedel bijzit, dus ik denk dat mijn softbal-avontuur geen vervolg krijgt.
Natuurlijk moet er ook gewerkt worden hier (en niet te zuinig, 10uur op ’n dag). Voor degene die het nog niet weten, ik werk bij The Parker Company. Een organisatie die bij nieuwe hotels het hele inkoopproject overneemt. In Dubai hebben ze dan ook al menig hotel van een fatsoenlijke inboedel voorzien en er liggen mooie projecten in het verschiet (de verschillende armani hotels bijvoorbeeld). Op dit moment werk ik mee aan twee bijzondere projecten, privevilla’s van HRH Sjeik Mohammed – Ruler of Dubai. Een van de twee is een kado voor zijn vrouw en het andere optrekje is een huis waar een hele horde gasten kan verblijven. Er worden kosten nog moeite gespaard, meubels worden vanover de hele wereld gekocht en vaak op maat gemaakt, geen IKEA meubelementje in ieder geval.
Het eerste bedrijfsuitje heb ik al weer achter de rug. Het was een gezellig avondje uit eten in een 5 sterren hotel en daar ben ik altijd wel voor te porren. Het eten was prima de bima!! Daarna zijn we nog even blijven hangen om sisha (waterpijp) te roken, dat doen ze hier overal! Het was mijn eerste keer dus vol goede moed begin ik aan die slang te lurken alsof het aangenomen werk was. Moet zeggen dat het best lekker is, het stinkt niet en je wordt er heel relaxt van.... maar toen werd me verteld dat zo’n sessie gelijk staat aan een pakje cigaretten... kuch kuch...
Maarrrrr..... de ramadan is nu ongeveer twee weken voorbij, tegen het einde van die voedselstaking wenste ik iedereen vol entausiastme een “happy sugarfest”, maar zo heet het niet... het heet “EID MUBARAK”, hoe dan ook, partytime!!
Afgelopen weekend ben ik voor het eerst een beetje wezen feesten hier. Donderdag bar ‘Barasti’ met twee nhtv gasten en een hoop fransen collega’s van hun hotel. Leuke bar, beetje lounge aan het water in de open lucht. Maar hier was het ook weer even schrikken bij het geven van een rondje, een euro of 6 á 7 per drankje is heel normaal (voor de prijs van twee biertjes kan ik ook de tank van mn auto vullen!!). Gelukkig ben ik meestal na 3 biertjes al teut, maar je begrijpt wel dat indrinken hier van essentieel belang is als ik rond wil komen met mn maandsalaris. Vrijdag zou ik met een collega trainee naar een club gaan, maar dat ging niet door. Daarvoor in de plaats gingen we naar een verjaardagsfeest van iemand. Wat een mooie avond, veel zitten ouwehoere, het was echt zo’n feestje waarbij je je af kan vragen hoe je er in hemelsnaam verzijld bent geraakt, maar dat is mooi. Ik weet ook nog steeds niet hoe oud die persoon nu is geworden. Afgelopen weekend dus 2 keer waker geworden met een kater, wat heb ik daar naar uitgekeken haha
Je vraagt je misschien af hoe we aan alcohol komen, want dat is in de winkels niet te koop. Er zijn enkele winkeltjes waar je met een alcohol-license wel wat kan halen. Daarnaast zijn er een aantal hotels buiten Dubai waar ze een slijterij hebben en je met een beetje een westerse look gewoon alles kan kopen wat je hartje begeert, een ritje naar een van die hotels staat nog op de planning! Een andere mogelijkheid is het kennen van mensen die via via drank regelen. Ondanks dat dit een islamitisch land is, kun je dus gewoon alcohol scoren.
De vrouwtjes hier in dubai... tja wat zal ik zeggen, het is geen Breda als je over straat loopt, veel van die burka’s en vaak wens ik dat dames zonder burka er toch een hadden aangetrokken. Ofwel op straat is de verhouding ‘Hertjes Vs. Kamelen’ niet helemaal gunstig. Maar zoals wij ons in Nederland tijdens de lente afvragen “waar komen ze toch weer vandaan??” zo vraag ik me dat ook af als ik hier in een bar sta. Potverdikkeme... niets te klagen!!
Ik heb de vorige keer mn telefoonnummer achtergelaten, ditkeer mijn adresgegevens. In Dubai verwacht je een gewoon post systeem, maar bij het bouwen van de stad is daar niet over na gedacht. Dus nu staat er een wereldstad met inwoners die niet een echt huisadres hebben (ik heb dan ook geen brievenbus). Ze zijn nu bezig om het hele wegennet van andere namen en nummers te voorzien en in januari moet het ingevoerd zijn, lekker op tijd! Post kan dus naar mn werk:
The Parker Company
Attend to Boss Heesemans
Media City
Office Villa 15
P.O. Box # 502109
Dubai, U.A.E.
Fam. Moonen, Graft en pa en ma waren er snel bij, hartelijk dank voor jullie leuke kaarten van het thuisfront!!
Ik begreep dat keystone in de camper van jai het tournooi van nuenen terroriseert op dit moment, ben heel benieuwd naar de mooie verhalen die dat oplevert.
In ieder geval wil ik iedereen hartelijk bedanken voor reacties hier, via mail en op hyves enz. Leuk om wat uit Nederland te horen!!
12 Oktober 2008 - 06:19
Jordi :
Hey Bas,
Leuk om weer berichtje te lezen. take care.
Regards De Kappetein vanuit Shanghai -
12 Oktober 2008 - 07:28
Daan:
Basje lekker bezig jongen!
Het valt me alleen wel een beetje tegen dat je al raar opkijkt als er 2 mannen hand in hand lopen.
Ben van mening dat je bij honkbal al heel wat anders gewend bent ;)
Ik zelf ga zo naar Nuenen dus ben benieuwd of er wat leven te bekennen is.
Enjoy en succes daar!
Daan -
12 Oktober 2008 - 07:28
Ad:
He - weer een teken van leven. Thanks! Kun je al met je eigen computer werken of blijf je gebruik maken van het Parker-computersysteem en van de Internetcafé's? Het ga je goed! -
12 Oktober 2008 - 07:37
Anne-Frans:
Bas,
Heerlijk om je verhalen te lezen. Het is lijkt me een cultuurshock maar jij slaat je er wel doorheen!
Ik ga je snel een kaartje sturen, dan zal ik schrijven hoe het ons hier vergaat.
Liefs Anne-Frans -
12 Oktober 2008 - 08:04
Petra:
Hey Bas,leuk om weer wat van je te horen!
Geweldig hoe je dit alles omschrijft.
Have fun.........en werk ze natuurlijk!!!
Liefs uit Arnhem -
12 Oktober 2008 - 08:08
Chris:
heerlijk om iets te horen van mijn neef
hoe zijn de mogelijkheden om even op bezoek te komen.
de groeten uit sambeek -
12 Oktober 2008 - 09:31
Myran:
BAS:D
Geweldig verhaal wat je weer in elkaar gezet hebt.Al krijg ik het e.e.a. al via msn te horen,toch kijk ik elke keer weer uit naar je volgende bericht met foto`s! Je hebt ruimschoots aan de verwachtingen voldaan;) We spreken elkaar!!Tot dan, `t beste en veel liefs
X -
12 Oktober 2008 - 09:48
Jens:
Heeeeesemans!
Tjonge jonge wat een verhaal weer! Goed te horen dat je het naar je zin hebt. Enne wat zal de sjeik van jou profielfoto vinden?? HAHAHA. Schitterend.
Hier in Breda alles onder controle. Helaas de eerste wedstrijd met Zoutzak United verloren....maarja je weet het met ons. We moeten eerst 5 westrijden inkomen ;)
Cheers,
jens
12 Oktober 2008 - 10:56
Martin Farmer:
hahaaaa Hezemannn!
Goed verhaal weer, zoals ik hier lees ben je al aardig aan het inburgeren. Fijn dat je het er zo naar je zin hebt. Had je nou ook al die grote winkelcentra bezocht? (1000 winkels onder 1 dak ofzo.. bizar)
Nou.. hou je haaks daar! en probeer de Burka's een beetje met rust te laten :P hehe
xje haaaai -
12 Oktober 2008 - 10:58
Cris:
Dag Sjeik Boss!!
whahaha, geniale profielfoto, is wel een beetje zoals ik hem in gedachte had :d.
jammer voor je dat ze daar de cris-versie van honkbal spelen. Maargoed, wel weer mooi om te horen dat er naast de kamelen die in barbapappa stijl over straat gaan, ook nog wat leuks in de bar rondloopt.
spreek je wel weer
later pater!
12 Oktober 2008 - 12:45
Josephine:
Hé Boss,
Jeetje dit lijkt op geen mogelijkheid op Europa! Helemaal super dat je je belevenissen op deze manier verteld. Het voelt of ik er echt bij ben! Helaas is dat niet zo.. Ik heb eigenlijk dezelfde vraag als 'Ome' Chris. Wat zijn de mogelijkheden tot bezoek?
KUSSSSSS Josephine -
12 Oktober 2008 - 16:21
Marie-Jan:
Hoi Bas,
Wat een heerlijk verhaal!
Ik kan fijn om jlachen:-)
Kijk nu alweer uit naar het volgende...
Succes neef!
12 Oktober 2008 - 18:28
Guido:
Hey Boss!
Gaaf om te lezen! Prachtig!
Deze verhalen moet je uitwerken tot een boekwerk man... Boss zijn zoektocht naar de wondere verschillen in wereld culturen!
succes daar man!!! -
12 Oktober 2008 - 20:24
Pinda:
Eej shitttt,
Toch even de Dibaanse vrouwen promoten... zo ken ik hem weer whahaha..
Ouwe balzak.. ik hou die ticketprijzen in het oog... helaas ben ik nu zelf ff te druk.. dus gaat niet lukken zo snel! Maar des te beter later... dan ken jij alle betere plekjes in downtown dubaaai.
Spreek je latur.
13 Oktober 2008 - 09:58
Simone:
Hey Bas,
Superfoto op je profiel haha! Verder echt geweldig leuk verhaal! Enjoy! x -
13 Oktober 2008 - 10:52
PA &MA:
Zoals ook de vorige twee was dit weer een geweldig verslag dat we met veel plezier hebben gelezen. We zijn blij dat je het daar zo goed maak; kom je nog wel terug??? Post volgt.Late reactie vanwege de internet verbinding hier. Groetjes uit CZ -
15 Oktober 2008 - 14:12
Sander:
Bassie,
Haha mooi verhaaltje jongen!! Bij vlagen lig ik hier helemaal dubbel achter me PC.. Als je je stageverslag zo schrijft dan ben je denk ik afgestudeerd aan de komiekenacademie ofzo..
Have fun nog daar en succes met je stage!!
Laterz.. -
19 Oktober 2008 - 18:52
Joyce:
Jooo AAPJEE!!!
hahaha;)
Hoe is het jongen?
wat een genot om op een zondagavond een verhaal van jou en je activiteiten in dubai te lezen, mooimooimooi.
Heel erg veel succes!!
en ik vast weer wat van je!!
xxx joyce -
24 Oktober 2008 - 12:09
Matthijs:
Weer een interessant stukje basmans.
Over 2 maanden begint ook voor mij de uitdaging in het buitenland en als ik het zo lees dan vermaak jij je prima en zal het mij ook wel lukken.
Groet -
28 Oktober 2008 - 10:35
BartvK:
Hey,
Ziet er goed uit daar. Ook de foto's spreken voor zich. ;).
Groeten Bart -
06 November 2008 - 17:29
Anne-Frans:
Wanneer horen we weer iets van je! Ben je ons vergeten?