7. Credit Crunch - Reisverslag uit Dubai, Verenigde Arabische Emiraten van Bas Heesemans - WaarBenJij.nu 7. Credit Crunch - Reisverslag uit Dubai, Verenigde Arabische Emiraten van Bas Heesemans - WaarBenJij.nu

7. Credit Crunch

Door: bas

Blijf op de hoogte en volg Bas

16 Februari 2009 | Verenigde Arabische Emiraten, Dubai

Een tijdje terug schreef ik dat je Dubai niet zoveel merkt van de economische crisis. Maar dat is niet helemaal waar. Inmiddels is Dubai zwaar getroffen door een gebrek aan geld. Veel grote projecten liggen stil of zijn helemaal afgeblazen. Elke dag schijnt men 50 auto’s op het vliegveld te vinden met de sleutels erin; oftewel mensen/hele gezinnen verlaten dubai en hun dure auto op afbetaling word daar dan gedumpt. Het gevolg is dat het iets rustiger word op de weg wat natuurlijk wel weer relaxt is.

Maar het grootste probleem is mijn eigen creditcrunch. Na een dure verzameling verkeersovertredingen heb ik de afgelopen maand maar weinig loon overgehouden, dus moet ik het een beetje zuinig aandoen met feestjes en duur uit eten enz. Beetje jammer, aan de andere kant is het een hele uitdaging om jezelf een maand in Dubai in leven te houden met een hongerloontje, je wordt er erg creatief van. En de zon schijnt nog steeds dus ik heb niks te klagen.

Ondanks dat dit een islamistisch land is, kan alles. Ik heb veel verhalen gehoord, maar laatst heb ik dan ook daadwerkelijk de dames van lichte zeden op straat zien rondstruinen. En ook niet te zuinig, kwam een club uitlopen en dan staan daar –tig dames op n klusje te wachten. Hier en daar vieze gulzige zakenmannetjes die er een of twee oppikken en van werk gaan voorzien... loop ik langs en krijg een “hey sweety... darling, where are you going?!...” nageroepen. Het zijn nogal opdringerige verkoopsters, heb er hard om kunnen lachen!!

Wederom zijn we afgelopen maand de woestijn in geweest. Weer een andere plek en weer een gevarieerde groep nederlanders. Ditkeer heb ik voor het eerst en schorpioentje en een hagedisje gezien (niet veel groter dan je pink). Oftewel; waar Steve Irwin de ene na de andere fantastische slang, spin of schorpioen uit zn hoge hoed tovert is het allemaal zo spannend niet in de woestijn. Maar ondanks het gebrek aan levensgevaarlijke situaties hebben we het naar de zin gehad... lekker Heineken consumeren op de duinen en dan naar beneden rollen (vreemd dat je dan je broek vol zand hebt bij thuiskomst). Deze woestijn tripjes blijven toch wel het leukst om hier te doen hier rondom Dubai.

Op mn stage vermaak ik me ook nog steeds. Ik werk met 15 vrouwen en 2 gasten op kantoor waardoor het meestal meer op een goede scene uit ‘desperate houswives’ lijkt dan een werkplek, maar ik heb het er goed naar mn zin. Het enige nadeel is dat mijn project gestopt is, ik werkte de laatste maand aan een groot resort in het midden oosten – maar de constructie is gestopt door geldgebrek. Jammer, nu begin ik weer aan nieuwe projecten; o.a. een aantal appartementen in de Burj Dubai (je weet wel, die idioot hoge toren). Hoop maar dat dit wel door blijft gaan. Ben ook maar vast begonnen aan mn schoolverplichtingen, een scriptie is in de maak!

Inmiddels echt over de helft van mn verblijf in Dubai.. het nieuwe is er allemaal wel vanaf, ik kijk niet meer vreemd op als jan modaal in zn lamborghini voorbij scheurt, als er indiërs liggen te slapen op de bouw of als ik TE korte rokjes in de club zie dansen en ik heb onderhand alle glimmende winkelcentra wel gezien. Maar nog steeds heb ik het uitstekend naar mn zin.

Dank aan de baarsjes en grafjes voor de post!! :D

Geluk!

• 16 Februari 2009 - 05:48

Glenn:

Cool man koning Barbabas :),

Op dit moment wissel je dus dagelijks van auto :)... Doek op je kop en rijden maar whahaha.

Ik hoorde het van de crisis in Dubai.. ik wist dat je er iets over zou gaan schrijven :)... weinig rijk worden nu daar.

Latursss

• 16 Februari 2009 - 06:13

Petra:

Hey bas,binnenkort gaan we het allemaal zelf aanschouwen.....heerlijk,en ook een prive-gids ter beschikking,komt goed uit met je eigen kredietcrisis,we nemen je wel mee uit eten ha ha.
    Liefs,tot snel en geniet de koende dagen met je familie!!!!!

Liefs van ons

• 16 Februari 2009 - 06:32

Ad:

He Bas
    Leuk om naast je te horen ook weer wat te lezen en te zien. Inmiddels maken Maria en ik - zaols je weet - ons op voor een bezoek aan De Verenigde Arabische Emiraten (we willen meer zien dan alleen Dubai) en vinden we het leuk je ook weer life te zien. Maak het echter niet te dol: geen extra vrije dagen, want die heb je al niet veel.
    Mijn opmerking van de voerige keer over de terugtrekkende haarlijn trek ik in: je zult toen wel net naar de kapper geweest zijn. De foto van nu is wat dat betreft duidelijk genoeg. Vandaag staat er in 'de Gelderlander' editie Boxmeer eo een aardig verhaal over de wijze waarop kamelen elkaar het hof maken alvorens ze tot paren komen. Dat soort verhalen uit de Overloonse Zoo (da's toch echt dichtbij Stevensbeek) brengt echter ook Dubai weer een beetje dichterbij.
    OK: ik ga nu aan het werk. Ontvang de hartelijke groeten uit het échte centrum van de wereld: Boxmeer!

• 16 Februari 2009 - 07:20

Kimm:

Ik wou even zeggen dat ik steeds je berichten lees en het fantastisch vind hoe je schrijft. En natuurlijk ook hoe je het naar je zin hebt daar. Maar dat is voor mijn lol natuurlijk minder belangrijk. Keep up the good work Bassie!!

• 16 Februari 2009 - 07:34

Chris:

leuk weer te horen hoe het gaat met je.
    de familie is de koffer aan het pakken dus de versterking komt eraan. hier is het allemaal ongeveer het zelfde let wel de grote brassparij staat voor de deur ben dan ook van plan om mijn bijdrage te leveren.geniet er nog even van en tot ziens

• 16 Februari 2009 - 07:52

Anne-Frans:

He Bas, wat zie je er goed uit!!
    Niet zo gek dat de meisjes van The Red Light District hun ogen openen, hihi.

De crisis treft dus ook Dubai. Heftig verhaal van die auto's!

Ik vond Desperate Housewives een geweldige serie, weet niet hoe dat is als je er elke dag tussen zit...

Hou jezelf overeind, he! Maar daar zit ik niet zo over in.
    Fijn of weer iets van je te horen!

Liefs Anne-Frans

• 16 Februari 2009 - 09:36

Yanaika:

Heey babe!
    Hehe, het nieuwe is er wel af nu? ;)
    Sucks wel van je werkproject, maar nu weer een leuke nieuwe toch?
    Succes met je scriptie!!
    Dikke kus!

• 16 Februari 2009 - 11:15

Simone:

Heey Basje,

Altijd leuk om je verhalen te lezen. Je hebt echt je plekkie wel gevonden daar he! Haha helemaal top hoor! (Y)
    Ga zo door de rest van de tijd!

x

• 16 Februari 2009 - 11:54

Thuisfront:

Jammer dat de luchtballon in Dubai lek is geslagen maar dat brengt ze wel met beide benen op de grond.
    Begrijp nu dat je met lege portemonaine terug komt; geen punt we hebben hier nog vakantie werk voor je.
    Hoor dat zand je ding is, houd dat in dat Parijs Dakar je volgende project wordt???
    Bas, de groeten
    Pa & Ma

• 16 Februari 2009 - 16:12

Myran:

Hey bas,

wederom een top verhaal, met supper foto`s. Ik heb weer gelachen.:D
    En je ziet er goed uit kerel!

We spreken elkaar, Liefs X

• 16 Februari 2009 - 17:44

Mary J:

Bassie,
    Wat een leuk stuk!
    Het verhaal..
    Ja jij ook hoor, haha!!!
    Heel leuk om weer nieuwe foto's te zien.
    Het zit er helaas niet in om langs te komen, maar als ik die pics zie, was ik GRAAG gegaan!

Veel plezier met de familie!

Lfs MJ

• 02 Maart 2009 - 17:10

Claudia Habets:

Hey Bas,

Je hebt een leuke site! Ik heb hartelijk gelachen om je verhalen. Ik zit nog maar net een paar weken in buurland Abu Dhabi, maar herken wel een deel van je ervaringen en observaties. Misschien zie ik je volgende week in Dubai, maar dat is afhankelijk van mijn agenda en die van de andere NHTV docenten.

Groet, geniet van je stage en je verblijf in Dubai!

Claudia Habets

• 16 Maart 2009 - 19:19

GUUSJE!!!:

Dag Bas,

Wij kennen elkaar nog niet, maar als je thuis komt kunnen we samen een flesje drinken! (voor mij een pilsje en jij de melk; ik houd ook van afwisseling!!!)
    Hoe is het daar? Als je terug bent en je wilt nog een keertje van zon en water (zwembad) genieten, mag je een keertje op me passen, net als papa vroeger op jullie paste!!!! Ik ben niet zo streng hoor!?
    Een dikke knuffel van mijn mama en papa (janneke & Mark). En van mij natuurlijk een dikke zoen en een volle luier!!!
    Groetjes uit Tilburg (NL) je weet wel -> vlak bij Luissel.